Inför höst och vinter: Så gör du bilen redo innan köldsmockan

Här är några användbara tips för vinterhalvåret

Vinterhalvåret ställer högre krav på våra fordon.
Det finns några enkla tips för att rusta bilen innan köldsmockan kommer.
Läs guiden här under för att se hur du bäst rustar din bil inför höst och vinter.

För att ha bilen redo inför höst och vinter krävs det först och främst att den är hel och säker. Ett bra tips att börja med är vindrutan, eftersom den kan stå för så mycket som 30 procent av bilens totala hållfasthet. Kontrollera vindrutan ordentligt inför vinterhalvåret och se till så att torkarbladen inte är för slitna – på så sätt säkerställer du även god sikt.

Om du har fått en skada på rutan är det viktigt att åtgärda det så fort som möjligt. Annars riskerar skadan att bli större och så att hela rutan måste bytas ut. Inför vinterhalvåret är det extra angeläget att se till att laga bilrutan, eftersom det inte är särskilt bekvämt att åka runt med en trasig ruta när det är kallt ute. Boka en tid här om du behöver laga stenskott eller byta din vindruta.

Det är även bra att passa på att kolla däcken inför höst och vinter. För att få rätt grepp är det viktigt att däcken har rätt lufttryck. Information om lufttryck finns i bilens instruktionsbok eller i tanklocket.

Värt att tänka på är att sommardäcken kan behöva lite omsorg innan de får vila. För att undvika försämrat gummi är det viktigt att göra rent däcken ordentligt innan de läggs i ett mörkt och svalt rum fram tills det är dags att byta igen.

Bildkälla:
Bildkälla: Boka en tid här för byta eller reparation av vindruta