Så har Carglass® Sverige samlat in en miljon till Barncancerfonden

Boka tid

Carglass® Sverige har ett stort engagemang i samhället.

Samarbetet med Barncancerfonden har pågått i många år och för inte längesedan nåddes en fantastisk milstolpe – över en miljon kronor har samlats in från Carglass® Sverige till kampen mot barncancer.

Det innebär att vi kan ge större resurser till livsviktig forskning, säger Katarina Gustafsson, kundansvarig för företagssamarbeten på Barncancerfonden.

Carglass® har en lång tradition av samhällsengagemang och som en del av Belron är man delaktig i ett antal olika välgörenhetsengagemang världen över varje år. Att samarbeta med Barncancerfonden är något som legat högt på agendan under flera år.

Vi på Barncancerfonden är väldigt tacksamma för att Carglass® har valt att bidra i kampen mot barncancer genom att göra olika insamlingsaktiviteter, säger Katarina Gustafsson.

Genom åren har ett antal olika aktiviteter utförts. Det har handlat om allt från att gå för Barncancerfonden i ”Walk of hope” till att skänka en del av kostnaden för varje stenskottslagning under en månad. Men det finns ett initiativ som är lite extra kul, enligt Katarina Gustafsson.

Gå för Barncancerfonden

Genom åren har ett antal olika aktiviteter utförts. Det har handlat om allt från att gå för Barncancerfonden i ”Walk of hope” till att skänka en del av kostnaden för varje stenskottslagning under en månad. Men det finns ett initiativ som är lite extra kul, enligt Katarina Gustafsson.

På Carglass® får även medarbetarna chansen att engagera sig i kampen mot barncancer genom att delta i friskvårdseventet ”Minuter som gör skillnad”, säger hon.

Friskvårdseventet går ut på att medarbetarna på Carglass® Sverige tränar och för varje minut träning som loggas skänks en summa pengar. Ett bra exempel på hur Carglass® försöker få samhällsengagemanget sippra ut i hela verksamheten och inte bara på ledningsnivå.

Barncancerfonden – vad går pengarna till?

För några månader sedan nådde Carglass® och Barncancerfondens samarbete en magisk gräns, när över en miljon kronor hade samlats in. En fantastisk summa såklart, men vad går egentligen pengarna till konkret?

Den största andelen av våra insamlade medel används för att finansiera forskning. Det är ett långsiktigt och helt avgörande arbete som bidrar till att förhindra, och slutligen utrota, barncancersjukdomar.

Tack vare att Carglass® Sverige och andra företag och privatpersoner väljer att samarbeta med Barncancerfonden finns det ljus i slutet av tunneln för många av de familjer som drabbas av cancer. Katarina Gustafsson är självklart glad över samarbetet.

Tack vare stödet från Carglass och andra företag, organisationer och privatpersoner kan Barncancerfonden fortsätta sitt arbete med att fler barn ska överleva cancer och med att hjälpa drabbade familjer att få den vård och det stöd de behöver.